До комюніке Саміту миру приєдналася ще одна країна

До комюніке Саміту миру приєдналася ще одна країна

Укрінформ
Федеративні Штати Мікронезії приєдналися до комюніке за підсумками першого Саміту миру.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х повідомив Президент Володимир Зеленський.

«Вдячний Федеративним Штатам Мікронезії за приєднання до кола миролюбних країн, які підписали комюніке першого Саміту миру. Глобальна коаліція на підтримку справедливого й тривалого миру в Україні, решті Європи та за її межами, заснованого на цілях і принципах Статуту ООН, продовжує зростати», - сказав Зеленський.

За його словами, «менш ніж за два тижні після першого Саміту миру до його підсумкового комюніке приєдналися ще десять учасників».

«Наші мирні зусилля ґрунтуються на повазі до кожної країни, регіону та частини світу. Кожна миролюбна нація, яка поважає Статут ООН, має свою роль у цих зусиллях, які полягають у відновленні міжнародного права, що захищає всі країни від агресії та хаосу, а не лише Україну», - зазначив Президент.

Також він нагадав, що комюніке залишається відкритим для підписання, і висловив упевненість, що кількість учасників і далі зростатиме.

Читайте також: Зеленський: За кілька місяців маємо підготувати план дій для другого Саміту миру

Як повідомлялося, на швейцарському курорті Бюргеншток 15-16 червня відбувся перший Саміт миру. На саміті обговорювали три пункти Формули миру Володимира Зеленського – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. За підсумком саміту було підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Результати саміту будуть передані Росії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-