Президентка Словенії відвідала Бучу

Президентка Словенії відвідала Бучу

Фото
Укрінформ
Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар відвідала місто Буча у Київській області, де під час окупації російські військові вчиняли масові вбивства та катування.

Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Раді приймати на Київщині президентку Словенії Наташу Пірц Мусар. Символічно, що саме в День Конституції України під час свого робочого візиту вона відвідала Бучу. Місто, яке пройшло через справжнє пекло російської агресії. Місто, яке асоціюється з масовими злочинами окупантів та яке знає справжню ціну незалежності та свободі", - написав Кравченко.

За словами голови ОВА, президентка Словенії відвідала місце масового поховання мирних жителів, убитих російськими військовими під час окупації міста, біля храму Андрія Первозванного.

Він зазначив, що Україна прагне справедливості, бо ніхто не може позбавляти людей життя, обмежувати їхні права та свободи. За його словами, агресор має відповісти за злочини проти людяності.

Читайте також: Словенія надасть Україні ще €5 мільйонів гуманітарної допомоги - президентка

"Подякував пані Наташі Пірц Мусар та всьому народові Словенії за підтримку України на шляху до Перемоги", - додав Кравченко.

Як повідомлялося, президентка Словенії Наташа Пірц Мусар у п’ятницю, 28 червня, прибула з візитом в Україну.

Фото: Руслан Кравченко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-