Кулеба у Варшаві обговорив із Сікорським фіналізацію безпекової угоди

Кулеба у Варшаві обговорив із Сікорським фіналізацію безпекової угоди

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у п’ятницю зустрівся із польським колегою Радославом Сікорським у Варшаві. Політики, зокрема, обговорили завершення укладання двосторонньої безпекової угоди між Україною і Польщею.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба написав у соцмережі Х.

Очільник українського зовнішньополітичного відомства поінформував, що особлива увага під час зустрічі із Сікорським була приділена переговорам із третіми країнами про надання Україні додаткових можливостей протиповітряної оборони.

«Ми також говорили про завершення двосторонньої безпекової угоди між Україною та Польщею», – йдеться у дописі Кулеби.

Також разом із главою польського МЗС Кулеба привітав початок перемовин України про вступ до Європейського Союзу.

«Польща протягом багатьох років послідовно підтримує членство України в ЄС. Практичний початок переговорів є успіхом для України, Польщі та всієї Європи», – зазначив український міністр.

Крім цього, політики обговорили потенційні шляхи розблокування допомоги з Європейського фонду миру для України з метою збільшення обсягів військової допомоги ЄС для ЗСУ.

Читайте також: Україна та Чехія підпишуть безпекову угоду в липні - Фіала

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що безпекова угода між Варшавою і Києвом найпевніше буде підписана до саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

Фото: Х / Дмитро Кулеба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-