Українці Франції перед першим туром виборів зібрали 81 підпис під Хартією підтримки України

Українці Франції перед першим туром виборів зібрали 81 підпис під Хартією підтримки України

Ексклюзив
Укрінформ
Українці Франції прагнуть до другого туру виборів зібрати якнайбільше підписів під Хартією підтримки України.

Франко-українська громадська організація Stand With Ukraine перед першим туром виборів до парламенту зібрала 81 підпис під Хартією підтримки України. Про це кореспондентці Укрінформу розповів співзасновник Stand With Ukraine Едвард Мейор.

«Підписанти переважно є членами президентської більшості, Соціалістичної партії, організації Europe Ecologie Les Verts (екологи) та Place publique" , - пояснив Мейор.

За його словами, Хартію про підтримку України підписали, зокрема, лідер Соціалістичної партії Олів'є Фор, очільник Радикальної партії Лоран Енар, а також Рафаель Глюксманн (Place publique) та Дельфін Бато із Génération Ecologie, близько двадцяти депутатів від президентської партії "Відродження" та стільки ж депутатів від екологів.

«Ми зв'язалася з оточенням Жордана Барделли («Національне об’єднання»), а також з лідером їхніх союзників - республіканцем Еріком Сіотті, але відповіді не отримали», - сказав Мейор.

За його словами, не підписав Хартію лідер France insoumise («Нескорена Франція») Жан -Люк Меланшон. Ця політична сила становить серцевину лівого виборчого блоку - "Нового народного фронту", інші партії якого документ підтримали.

Читайте також: Лідер французьких праворадикалів запевнив, що не дасть Росії поглинути Україну

«Є відчуття, що новий склад Національної асамблеї може бути менш однорідним у питанні підтримки України. Саме тому ми прагнемо, щоб до другого туру виборів (7 липня – ред.) якомога більше політиків підтримали наш документ. Це важливо не лише для України, це важливо і для безпеки самої Франції», - наголосив Мейор.

Підписуючи хартію, кандидати зобов'язуються "діяти проти будь-якого нападу на суверенітет і територіальну цілісність України шляхом посилення дипломатичної, фінансової та військової підтримки країни".

"Це включає надання всього необхідного озброєння, в тому числі артилерії, літаків, ракет середньої і великої дальності та боєприпасів", - йдеться у документі.

Читайте також: Макрон закликав французів «не голосувати за крайнощі»

Як повідомлялося, у суботу голосування на виборах розпочалося на заморських територіях Франції. На материку дільниці відкриються в неділю. Право голосу мають близько 49 мільйонів французів.

Вибори у нижню палату Національної асамблеї відбуваються у два тури, другий - через тиждень, 7 липня.

Фото ілюстративне: Le Figaro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-