Безпекова угода з Україною не замінює її інтеграції в НАТО - Держдеп

Безпекова угода з Україною не замінює її інтеграції в НАТО - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати розглядають двосторонню угоду у сфері безпеки з Україною не в якості замінника її членства в НАТО, а як додатковий компонент для того, аби забезпечити «міст» для північноатлантичної інтеграції України.

Про це заявив у понеділок у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ви бачили, як державний секретар і чинний президент (Байден – ред.) говорили про те, наскільки важливо, щоби був міст до членства України в НАТО. Звісно, ця двостороння безпекова угода не є замінником цьому (членству України в Альянсі – ред.)»,- зазначив представник адміністрації США.

Читайте також: Чи захистять Україну від агресії Росії безпекові угоди

Водночас, за його словами, американська сторона розглядає угоду з Україною «як частину «мосту» для того, щоби в один день Україна могла приєднатися до НАТО».

Представник Держдепу також підкреслив, що Сполучені Штати підтримують політику відкритих дверей Північноатлантичного альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, 9-11 липня в Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО на рівні глав держав. Очікується, що участь у ньому візьме й українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-