Ірландія прийняла понад 100 тисяч українців і продовжує підтримку попри нейтралітет

Ірландія прийняла понад 100 тисяч українців і продовжує підтримку попри нейтралітет

Укрінформ
Хоча Ірландія є позаблоковою у військовому плані, вона жодним чином не є політично нейтральною і твердо стоїть на боці України та проти російської агресії.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосила ірландська міністерка у справах Європи Дженніфер Керрол МакНіл в інтерв’ю австрійському інформагентству АРА.

"Ірландія твердо стоїть на боці України і проти російської агресії, Ірландія твердо стоїть на боці Європейського Союзу і його цінностей", - сказала вона.

За словами МакНіл, Ірландія також "активно намагається всіляко підтримувати Україну". Наприклад, Ірландія надає фінансування Європейському фонду миру. "Ми також прийняли понад 100 тис. українців в Ірландії і підтримували їх різними способами", - сказала вона.

Міністерка наголосила, що Ірландія жодним чином не є політично нейтральною. "Ми не є політично нейтральними, ми не є позаблоковими у військовому плані, і я не думаю, що це зміниться", - сказала вона.

Як заявила ірландська міністерка у справах Європи, вступ її країни до НАТО наразі не планується. Водночас Керрол МакНіл заявила, що бачить "іншу свідомість" в ірландському населенні, яка "відображає зміни, які пережила вся Європа, а саме російську агресію в Україні і ту різницю, яку вона спричинила". За її словами, ірландський уряд прагне збільшити витрати на оборону, а також хоче більше брати участь у спільних міжнародних оборонних проєктах.

"Я думаю, що для Ірландії важливо подивитися на те, як ми можемо взяти участь і отримати користь від нового спільного фокусу на обороні в Європі", - сказала Керрол МакНіл.

Читайте також: Прем’єр Ірландії: Україна має таке ж право на свою незалежність та цілісність, як і всі

Як повідомляв Укрінформ, раніше прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс назвав початок переговорів про членство України в ЄС "історичним кроком вперед" та запевнив у продовженні підтримки України "стільки часу, скільки це буде потрібно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-