Президент Чехії прийняв вірчі грамоти у нового посла України

Президент Чехії прийняв вірчі грамоти у нового посла України

Фото
Укрінформ
Президент Чехії Петр Павел у вівторок прийняв вірчі грамоти від новопризначеного посла України в ЧР Василя Зварича.

Урочиста церемонія відбулася в резиденції президента Чехії у Празькому Граді, передає кореспондент Укрінформу.

Як повідомив Зварич у коментарі Укрінформу, після вручення вірчих грамот відбулася його розмова з президентом Чехії.

Посол України підкреслив, що зараз відносини між Україною і Чехією перебувають на дуже високому рівні. Водночас Київ і надалі співпрацюватиме з Прагою, щоб спільно наблизити перемогу України над російським агресором.

“Я передав особисті вітання від Президента України главі Чеської Республіки, подякував Петру Павелу за підтримку України, зокрема за ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для Збройних сил України, яка зараз успішно реалізовується. Я також подякував йому за підтримку з боку Чеської Республіки України на шляху до членства в ЄС та НАТО і запевнив, що Україна високо цінує партнерство з Чехією і вдячна чеській владі і чеському народові за її непохитну віру в Україну, віру в її перемогу над російським злом і її зусилля, спрямовані на подальшу відбудову України”, - наголосив український дипломат.

Читайте також: У переговорах щодо безпекової угоди з Чехією є суттєвий прогрес - Офіс президента

Крім посла України, у вівторок вірчі грамоти президенту Чехії у Празькому Граді вручили також посли Іспанії, Індії і Замбії.

Як повідомлялося, Зварич був призначений на посаду глави дипломатичної місії України в ЧР 21 червня. До цього він з червня 2022 року працював послом України у Польщі.

Україна не мала посла в Празі з липня 2022 року, коли очільник дипмісії Євген Перебійніс був призначений на посаду заступника міністра закордонних справ.

Фото: Radek Vebr, MAFRA, Tomáš Fongus

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-