Генасамблея ООН не має засобів примусу до Росії - голова

Генасамблея ООН не має засобів примусу до Росії - голова

Ексклюзив
Укрінформ
Генеральна асамблея ООН щоразу наполягає на виведенні російських військ з України, хоча не має засобів примусу до РФ.

Про це заявив голова Генасамблеї ООН Денніс Френсіс в інтервʼю Укрінформу.

“Нині Генеральна асамблея ухвалила низку резолюцій у цьому напрямі. Вона не має засобів примусу до Росії чи будь-якої іншої країни, але якщо ви є членом організації, створеної на основі правил, ви повинні їх дотримуватися. Ми сподіваємось і використовуємо будь-яку доступну нам можливість, щоб наполягти на виведенні (російських військ – ред.) з України та виконанні своїх зобов'язань згідно зі Статутом. Ось що має статися”, – сказав він.

Френсіс підкреслив, що ООН очікує від своїх дотримання положень її Статуту. Голова Генасамблеї нагадав, що країни-члени прийняли резолюцію із закликом до негайного повного виведення всіх російських військ із території України.

“Одна держава не може порушувати закон у кричущий спосіб і не очікувати жодних наслідків. Їм треба дати зрозуміти, що це порушення, яке треба виправити, і чим швидше, тим краще для всіх”, – зауважив Френсіс.

Він запевнив, що поки в Україні йде війна і Росія тримає війська на українській землі, Генеральна асамблея наполягатиме на тому, що росіяни порушують закон і що вони повинні вжити заходів, щоб увідповіднювати все до закону.

Читайте також: Шмигаль обговорив із головою Генасамблеї ООН потреби України в енергетиці

Як повідомляв Укрінформ, раніше посол з особливих доручень МЗС Антон Кориневич заявляв, що неповага Росії до міжнародного права не має меж, адже РФ ігнорує наказ Міжнародного суду ООН про тимчасові заходи, який зобов’язує Москву негайно припинити воєнні дії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-