Україна, Молдови та Румунія спільно боротимуться з дезінформацією

Україна, Молдови та Румунія спільно боротимуться з дезінформацією

Укрінформ
Глави МЗС України Дмитро Кулеба, Молдови Міхай Попшой та Румунії Лумініца Одобеску підписали спільну заяву і меморандум про взаєморозуміння щодо боротьби з інформаційними маніпуляціями та іноземним втручанням.

Про це заявив віцепремʼєр-міністр - міністр закордонних справ Молдови Попшой на брифінгу за підсумками тристоронніх переговорів, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми підписали два важливі документи в межах тристороннього формату, а саме спільну заяву трьох міністрів закордонних справ, а також меморандум про взаєморозуміння між міністром закордонних справ Молдови, міністром закордонних справ Румунії та міністром закордонних справ України про боротьбу з інформаційними маніпуляціями та іноземним втручанням», - сказав Попшой.

Фото: @Odobes1Luminita

За його словами, у спільній заяві сказано, що держави мають спільні погляди щодо безпекового середовища, а також рішуче налаштовані щодо демократичного, мирного та процвітаючого майбутнього. Окрім того, документ спрямований на зміцнення відносин між країнами у політичній, економічній, енергетичній, інфраструктурній сферах та боротьбі з дезінформацією.

«У цих документах аналізується солідарність і підтримка Молдови та Румунії щодо України та її народу, який продовжує героїчно боротися у неспровокованій, невиправданій та незаконній війні Російської Федерації проти України. Ми підтверджуємо нашу спільну відданість суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України», - сказав міністр закордонних справ Молдови.

Читайте також: Україна допоможе Молдові захиститися від гібридної загрози РФ перед виборами - Кулеба

Як повідомлялося, у Кишиневі 5 липня відбулись тристоронні переговори міністрів закордонних справ України, Румунії і Молдови.

Фото: @DmytroKuleba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-