В Одесі новопризначений міністр оборони Британії пообіцяв нарощувати допомогу Україні

В Одесі новопризначений міністр оборони Британії пообіцяв нарощувати допомогу Україні

Укрінформ
Новопризначений міністр оборони Великої Британії Джон Гілі запевнив, що королівство і надалі підтримуватиме Україну на її шляху до перемоги.

Про це Джон Гілі заявив під час спільного брифінгу з міністром оборони України Рустемом Умєровим в Одесі, передає Укрінформ.

«Велика Британія підтримує Україну незалежно від того, як змінюється керівництво Британії. Ми будемо нарощувати нашу допомогу Україні. Сьогодні я можу пообіцяти подальші поставки та їх прискорення для вашої боротьби з агресором. Ми з вами, і ми намагаємося знайти і надати вам те, що потрібно в майбутньому», - заявив Гілі.

За його словами, Британія буде допомагати стільки, скільки це буде потрібно для перемоги України.

«Разом ми побудуємо безпекове середовище у Європі. Ваше процвітання - наше процвітання, наша безпека - ваша безпека», - наголосив Гілі.

Своєю чергою Рустем Умєров підкреслив, що візит нового міністра оборони Великої Британії в Одесу, перший закордонний візит Гілі на цій посаді, відбувся в день ВМС України.

«Безпека в Чорноморському регіоні є нашим пріоритетом, і в цьому нас підтримують колеги з Британії. Велика Британія є одним з наших ключових партнерів, і її допомога у боротьбі з російським агресором для нас є дуже важливою», - сказав Умєров.

Він наголосив на важливості візиту Гілі в Україну перед самітом НАТО у Вашингтоні.

«Ми вдячні нашим британським партнерам за підтримку наших прагнень стати повноправними членами альянсу. Особливу подяку хочу висловити за пакет допомоги на цей рік, який включає сучасні дрони. Ми вдячні також і за зразкову підготовку наших військових, зокрема, пілотів та інженерів», - сказав Умєров.

Читайте також: Глава МЗС Британії: Ми підтримуватимемо українців, які захищають свободу від нової форми фашизму

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких виграла Лейбористська партія. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на позачергових парламентських виборах. Новим прем’єр-міністром країни став лідер цієї партії Кір Стармер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-