Рада планує виправити колізії в законі про мобілізацію - депутат

Рада планує виправити колізії в законі про мобілізацію - депутат

Укрінформ
У Верховній Раді напрацьовані дві законодавчі ініціативи, які покликані виправити колізії в законі "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"У законі є колізії, ми напрацювали дві законодавчі ініціативи, які мають їх виправити", - заявив депутат.

Пушкаренко проінформував, що за чинним законом, військовозобов’язані до 25 років, які у мирний час були визнані обмежено придатними, за визнання їх придатними Військо-лікарською комісією (ВЛК) після оновлення даних можуть бути мобілізованими. "Тим, кому не має 25 і були визнані у мирний час обмежено придатними, їх можуть направити на ВЛК та мобілізувати, якщо їх визнають придатними", - зазначив Пушкаренко.

Читайте також: У «Резерв+» оновили дані понад 2,3 мільйона українців

Парламентарій додав, що друга законодавча ініціатива пов'язана із наданням права на відстрочку неповнорідним братам/сестрам. "Якщо у матері є два сини від різних чоловіків, то у випадку мобілізації одного з них інший має здобути право на відстрочку", - поінформував народний обранець.

Як повідомляв Укрінформ, уточнити дані мають усі військовозобов’язані, бо статусу «обмежено придатний» більше немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-