У Дуди анонсували сьогодні візит Зеленського до Варшави

У Дуди анонсували сьогодні візит Зеленського до Варшави

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 8 липня, перебуватиме з візитом у Варшаві, де, зокрема, зустрінеться з президентом і прем’єр-міністром Польщі Анджеєм Дудою і Дональдом Туском.

Про це інформують у канцелярії президента і прем’єра РП, передає Укрінформ.

“Інформаційний центр уряду Польщі повідомляє, що 8 липня прем’єр-міністр Дональд Туск зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським”,- йдеться у повідомленні глави польського уряду.

Як зазначається, після зустрічі Зеленського з Туском відбудеться пресконференція для ЗМІ.

За інформацією канцелярії президента РП, згодом відбудуться переговори Зеленського і Дуди у президентському палаці Бельведер. Після завершення переговорів також відбудеться пресконференції обох лідерів.

Прем’єр Польщі раніше інформував, що ще до саміту НАТО у Вашингтоні 9-11 липня Варшаву відвідає Президент України для підписання безпекової угоди між обома країнами.

Читайте також: У Словаччини та Польщі різні позиції щодо інтеграції України до НАТО

Зеленський востаннє перебував з офіційним візитом у Варшаві 5 квітня 2023 року. Тоді Україна погодила з Польщею новий оборонний пакет, зокрема, щодо постачання польських БТР Rosomak, самохідних мінометів Rak, систем ППО.

Польща є одним з найближчих союзників України у протидії російському агресору. Польща передала Україні вже 45 пакетів військової допомоги на суму не менше 4 млрд дол. У Польщі в аеропорту Ряшів-Ясьонка розгорнуто логістичний хаб з надання допомоги Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-