Зеленський та українська делегація прибули до Вашингтона на саміт НАТО

Зеленський та українська делегація прибули до Вашингтона на саміт НАТО

Фото
Укрінформ
Українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським прибула до Вашингтона для участі в саміті НАТО, який проходить 9-11 липня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У вівторок вранці Президент України він та перша леді Олена Зеленська поклали вінок до Меморіалу жертв Голодомору у Вашингтоні, там Зеленський також поспілкувався з місцевою громадою українців.

Він подякував їм за активну підтримку України, за те, що у Сполучених Штатах «не забувають про Україну, - це дає сигнал європейським державам зберігати цю єдність».

Він також висловив вдячність українцям США за сприяння наближенню України до НАТО. «І це обов’язково станеться», - сказав Зеленський.

Відповідаючи на запитання, як обстріл Росією Охматдиту вплине на допомогу Україні з боку Заходу, Зеленський сказав: «На полях НАТО у нас очікується багато двосторонніх зустрічей. Пріоритетом є забезпечення системами протиповітряної оборони. І президент (Джо) Байден, й інші лідери можуть бути більш рішучими, ніж це було до цього».

Читайте також: Білий дім підтвердив двосторонню зустріч Зеленського й Байдена у межах саміту НАТО

Президент ще раз подякував за надання Сполученими Штатами пакету допомоги, який був проголосований у Конгресі цього року.

Як повідомлялося, Меморіал жертвам Голодомору, присвячений мільйонам загиблих українців, було відкрито 7 листопада 2015 року в центрі столиці США.

Фото Володимира Ільченка, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-