Зеленський у Вашингтоні: Світ не може бути безпечним без Америки

Зеленський у Вашингтоні: Світ не може бути безпечним без Америки

Відео
Укрінформ
Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати і світ не чекати листопада, коли відбудуться вибори глави Білого дому, а рішуче діяти вже зараз.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це Президент України сказав, виступаючи в Інституті Рейгана у Вашингтоні.

«Американці чекають листопада. І Європа, і Близький Схід, і Індо-Тихоокеанський регіон – весь світ чекає листопада. І, чесно кажучи, Путін теж чекає листопада, але вбиває і руйнує, щоб підготуватися, щоб бути готовим до всього, що може принести листопад», – зазначив Зеленський.

За його словами, «навіть ювілейний саміт НАТО, який мав би стати топподією, насправді не має сильного висвітлення у ЗМІ на відміну від того, що очікується від листопада».

Настав час ухвалювати ефективні рішення, діяти й не чекати листопада чи будь-якого іншого місяця, вказав глава держави. На його переконання, для цього «ми повинні бути сильними й безкомпромісними – усі разом, і передусім Америка».

«І насамперед лідери Америки і президент США як лідер вільного світу, – сказав Зеленський. – Бути безкомпромісними в захисті демократії, безкомпромісними щодо Путіна та його оточення, безкомпромісними до будь-якого можливого терору».

Читайте також: Білий дім підтвердив двосторонню зустріч Зеленського й Байдена у межах саміту НАТО

Такими, за словами Президента, були українці, коли почалася повномасштабна війна, а також мільйони людей у світі та мільйони американців, зокрема Джо Байден і Конгрес США.

«Тоді світ побачив, що Путін може програти, а демократія може перемогти – перемогти навіть тоді, коли це здавалося неможливим», – зауважив він.

Проте потім, за словами глави держави, «хтось почав думати, що краще зволікати, ніж діяти… а часткові рішення кращі, ніж перемога». І «почало здаватися, що захищати свободу нібито небезпечно», а «поставити Путіна на місце через шантаж усього світу нібито невигідно».

«Світ не може бути безпечним без Америки. Америка не може бути лідером і творцем світових мрій, не піклуючись про світові справи», – наголосив Зеленський. США не повинні цуратися своєї сили – саме вони зберігають свободу для світу, підкреслив він. «Ось чому світ цінує Америку – Америку, яка діє», – додав Президент.

«Як довго ще зможе протриматися Путін? Відповідь на це запитання знаходиться прямо тут, у Вашингтоні», – впевнений Зеленський. У ці дні, на саміті НАТО, який має стати важливою подією, необхідні рішучі рішення, «і ми чекаємо їх і розраховуємо на них».

Читайте також: НАТО сьогодні є сильнішим ніж будь-коли - Байден

За словами Президента, за 75 років ніхто на Заході не торгував членством європейських країн: «Але чому Москва сподівається на це зараз? І чому слова «Україна – член НАТО» викликають більше страху не в Москві?».

Зеленський нагадав, що протягом десятиліть світ покладався на принципи територіальної цілісності держав і непорушності кордонів. Але чи залишаться ці принципи в силі? «Ми, жителі України, і всі інші сусіди Росії, включаючи тих, із ким в Америки є союзницькі зобов'язання, потребуємо відповідей», – наголосив він.

«Не чекайте місяцями! Америка може бути великою кожен день», – закликав Президент України.

Як повідомлялося, у Вашингтоні 9–11 липня проходить саміт НАТО, у якому бере участь українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-