Українці потребують чіткої перспективи членства в НАТО - президент Чехії

Українці потребують чіткої перспективи членства в НАТО - президент Чехії

Укрінформ
Президент Чеської республіки Петр Павел вважає важливим надання Україні чіткої перспективи членства в НАТО.

Про це він заявив перед початком зустрічі голів держав і урядів країн Північноатлантичного альянсу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для ЗСУ, для українських громадян неймовірно важливим є підтримувати високий моральний дух. Для цього вони потребують перспективи. Перспектива членства в НАТО означатиме, що процес буде визначений як незворотній», - сказав глава держави.

Павел назвав потужними заяви президента США Джо Байдена, зроблені ним напередодні, в яких він почув про «незворотність шляху України до членства в НАТО» і те, що союзники не дозволять Україні впасти.

Найбільш нагальним наразі завданням є забезпечити Україну додатковими системами протиповітряної оборони, зазначив колишній генерал НАТО. Він згадав анонсовану президентом США Джо Байденом ініціативу 5 країн, які зобов’язалися надати такі системи так швидко, як тільки можливо.

Читайте також: Російська агресія проти України спричинила розширення НАТО, а не навпаки - Остін

Павел також наголосив на консенсусі всіх союзників у тому, що Росія чітко названа найбільшою безпековою загрозою для НАТО, та що Україну будуть підтримувати, скільки це буде потрібно.

Як повідомлялось, США, Німеччина, Нідерланди, Італія і Румунія анонсували надання Україні додаткових систем ППО. Йдеться про батареї Patriot, компоненти до них, SAMP/T, а також десятки тактичних систем ППО у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-