Каллас назвала п’ять пріоритетів саміту НАТО: Україна в центрі уваги

Каллас назвала п’ять пріоритетів саміту НАТО: Україна в центрі уваги

Укрінформ
Саміт НАТО у Вашингтоні зосередиться на п’яти важливих напрямках, першим з яких є надання допомоги Україні для перемоги над агресором.

Про це сьогодні у Вашингтоні перед початком пленарної зустрічі Північноатлантичної ради на вищому рівні заявила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По-перше, Україна буде в центрі уваги, що дуже важливо для нас. Ми повинні зробити все можливе для української перемоги, а значить, ми повинні надати їм допомогу», - підкреслила Каллас.

По-друге, як зазначила естонська прем’єрка, НАТО визначає Росію довгостроковим напрямком загрози. З огляду на це Альянс має працювати над стримуванням РФ і протидією російській агресії.

Читайте також: Країни НАТО нададуть Україні додаткові комплекси Patriot та десятки інших систем ППО

Каллас підкреслила, що наступні два важливі питання стосуються колективного захисту країн НАТО і наповнення оборонних планів конкретними можливостями союзників. У цьому контексті вона зауважила, що союзники повинні більше інвестувати в оборону. Вона зауважила, що вже 23 країни Альянсу інвестують понад 2% ВВП на обороноздатність, а декілька країн - понад 3%. Каллас підкреслила, що поряд з Польщею Естонія найбільше з-посеред країн НАТО витрачає на оборону.

П’ятим аспектом естонська прем’єрка назвала підхід до оборони НАТО за принципом 360 градусів, тобто, що загрози для Альянсу надходять з різних напрямків, також і з півдня.

Читайте також: Російська агресія проти України спричинила розширення НАТО, а не навпаки - Остін

Як повідомляв Укрінформ, країни-члени НАТО на саміті у Вашингтоні, який триває з 9 до 11 липня, оголосять про свої наміри надати Україні фінансування в розмірі 40 мільярдів євро протягом наступного року.

Фото: Stenbocki maja/EL-i Nõukogu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-