Прем’єр Бельгії: Україна має отримати перевагу в повітрі

Прем’єр Бельгії: Україна має отримати перевагу в повітрі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо вважає, що вступ України до НАТО є лише питанням часу, водночас на сьогоднішній момент важливо насамперед розвивати перевагу України в повітрі та можливості української ППО.

Про це де Кроо заявив перед зустріччю глав держав НАТО у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Цілком зрозуміло, що вступ України до НАТО - це вже не питання, питання, коли саме вона стане частиною НАТО», - вважає бельгійський прем’єр.

Він наголосив, що це вже незворотній процес і все станеться у «правильний момент, коли будуть проведені правильні реформи».

Головною потребою сьогодення глава бельгійського уряду вважає розвиток переваги ЗСУ в повітрі та можливостей протиповітряної оборони: «Це найбільш нагальна потреба на сьогоднішній день. Це дійсно те, що допоможе Україні побудувати повноцінні військово-повітряні сили, і Бельгія зробить найбільший внесок у цю справу».

Читайте також: На саміті НАТО треба обговорити використання Україною зброї без обмежень - президент Латвії

Він нагадав, що Бельгія є найбільшим донором винищувачів для України. Загалом 30 F-16 будуть передані Україні протягом наступних років.

«Ми робимо все для того, щоб вже у 2024 році перші бельгійські F-16 були передані Україні», - підкреслив де Кроо.

Окрім того, за словами прем'єра, Бельгія докладає багато зусиль для використання заморожених російських активів, значна частина яких розмішена в цій країні, для того, щоб Україна могла використовувати ці кошти для захисту та відбудови.

Він також заявив, що Бельгія надзвичайно задоволена двосторонніми безпековими угодами, які уклала з Україною.

Читайте також: Шлях України до членства в НАТО незворотний - президент Фінляндії

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримає у своє розпорядження бойові літаки F-16 протягом кількох тижнів. Про це йдеться у спільній заяві президента США Джо Байдена й премʼєр-міністрів Нідерландів Діка Схоофа та Данії Метте Фредеріксен.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-