Аслунд чекає від НАТО спільних оборонних планів з Україною для її інтеграції з Альянсом

Аслунд чекає від НАТО спільних оборонних планів з Україною для її інтеграції з Альянсом

Укрінформ
Шведсько-американський економіст і дипломат Андерс Аслунд чекає від саміту НАТО конкретних кроків, які б свідчили про сильнішу прихильності до України, та оголошення про спільні оборонні плани щодо її військової інтеграції з країнами Альянсу.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

«Чекаю двох сильнішої прихильності до України, а також сильніших спільних оборонних планів для військової інтеграції, що випливають з цього», – сказав він, додавши, що це «дві дуже важливі речі».

Водночас Аслунд скептично налаштований на розвиток відносин НАТО з Україною в короткостроковій перспективі в разі перемоги експрезидента Дональда Трампа на президентських виборах у США.

Такий поворот подій він вважає «катастрофічним» для Сполучених Штатів.

На його думку, в цьому разі допомога Україні з боку Штатів може припинитися. «Трамп неодноразово заявляв, що любить (правителя РФ Володимира) Путіна і не любить Україну і весь час повторює, що припинить військову допомогу Україні», – сказав експерт. При цьому, за словами Аслунда, Трамп жодного разу не висловлювався негативно про Путіна.

Експерт також не береться прогнозувати, чи відмовиться президент Джо Байден від участі у виборчих перегонах, як того зажадала частина представників Демократичної партії після його невдалих теледебатів з Трампом.

Читайте також: Країнам НАТО вже недостатньо виділяти на оборону 2% ВВП - міністр оборони Британії

«Усе дуже непевно», – сказав він, висловивши сумнів у здатності Байдена продовжувати президентську кампанію.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні 9–11 липня проходить саміт НАТО, у якому бере участь українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським.

Президентські вибори у США відбудуться 5 листопада цього року. Зеленський під час виступу на саміті закликав членів Альянсу ухвалювати ефективні рішення, діяти й «не чекати листопада чи будь-якого іншого місяця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-