Південна Корея розширить допомогу Україні

Південна Корея розширить допомогу Україні

Укрінформ
Південна Корея і НАТО найближчим часом затвердять «флагманський проєкт», у межах якого Сеул розширить допомогу Україні.

Про це заявив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль у Вашингтоні перед засіданням на рівні глав держав НАТО і партнерів Альянсу в Індо-Тихоокеанському регіоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми (з Альянсом – ред.) готуємо флагманський проєкт, який поглибить нашу співпрацю щодо підтримки України та відносини з нею», - сказав Юн.

Він додав, що в межах цього проєкту Південна Корея і НАТО також посилять взаємодію у боротьбі з гібридними загрозами та злочинною кіберактивністю.

Водночас Юн згадав про поглиблення військових та економічних зв’язків між Росією і Північною Кореєю, що підживлює війну РФ проти України і створює загрози безпеці на Корейському півострові.

«Усі ці виклики є нагадуванням про те, що європейська, євроатлантична безпека і безпека Індо-Тихоокеанського регіону є невіддільними, тож на сьогоднішній зустрічі ми ще більше поглибимо та зміцнимо наше партнерство», - підкреслив південнокорейський лідер.

Читайте також: Південна Корея обговорить із НАТО спільну відповідь на військову співпрацю КНДР і Росії

Як повідомляв Укрінформ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявили, що поглиблення військового співробітництва Росії та Північної Кореї різко посилює загрози стабільності регіону, для протидії яким їх країнам необхідно зміцнити безпекову співпрацю з НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-