Зеленський привітав Мецолу з переобранням на посаду президентки Європарламенту

Зеленський привітав Мецолу з переобранням на посаду президентки Європарламенту

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський привітав Роберту Мецолу з переобранням на посаду президентки Європейського парламенту.

Про це він повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Вітаю Роберту Мецолу з переобранням на посаду президентки Європейського парламенту. Високо ціную особисту участь президентки Мецоли в підтримці України, а також її непохитну відданість захисту людей і відстоюванню нашого європейського способу життя. З нетерпінням чекаю на продовження нашої тісної співпраці задля якнайшвидшого відновлення справедливого миру», – відзначив Зеленський.

Читайте також: Новий склад Європарламенту продовжить підтримку України - Мецола

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також привітали Роберту Мецолу з переобранням на посаду президента Європейського парламенту.

Так, Стефанчук написав у Фейсбуці: "Щиро вітаю великого друга України Роберту Мецолу із переобранням Президенткою Європейського Парламенту".

Голова ВР вказав на важливість продовження спільних дій та діалогу для досягнення перемоги. "Вірю у продовження нашого плідного діалогу та роботи задля нашої спільної перемоги", - зазначив спікер.

Він підкреслив важливість підтримки Європарламентом боротьби українців за свободу та шлях до членства в Євросоюзі. "Український парламент високо цінує наші міцні зв'язки та підтримку України у нашій боротьбі за свободу й на шляху до Європейського Союзу", - наголосив спікер.

До привітань Роберти Мецоли приєднався і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Я ціную лідерство президента Європарламенту у згуртуванні підтримки ЄС для України та сподіваюся на подальшу співпрацю. Європейський парламент був і продовжує залишатися рушійною силою сміливих і принципових рішень для більш сильної та об’єднаної Європи. Це спільна справа, над якою ми прагнемо працювати разом», - написав соцмережі Х Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня євродепутати під час першого після європейських виборів пленарного засідання у Страсбурзі переобрали Роберту Мецолу на новий термін на посаді президентки Європейського парламенту.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-