Україна зараз має одну з найдосвідченіших армій в Європі - США в ОБСЄ

Україна зараз має одну з найдосвідченіших армій в Європі - США в ОБСЄ

Укрінформ
У військовому плані Україна зараз має одну з найбільших і найдосвідченіших армій в Європі.

Як передає Укрінформ, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час спеціального засідання Постійної ради цієї організації у четвер у Відні.

"У військовому плані Україна має одну з найбільших і найдосвідченіших армій в Європі. Міжнародна підтримка залишається сильною. Незабаром винищувачі F16 захищатимуть небо України від Росії. Україна – це перше місце, де НАТО має спеціальне командування, яке допомагає країні, що прагне вступити до Альянсу", - сказала вона.

Брукер нагадала, що 11 липня на Вашингтонському саміті президент Байден оголосив про підписання Угоди про партнерство і співробітництво з Україною. "Цей історичний договір створює єдину і всеосяжну архітектуру безпеки на підтримку України сьогодні та в майбутньому, в умовах війни й миру. У договорі підтверджується, що безпека України є невід'ємною частиною безпеки євроатлантичного регіону і за його межами, і що члени й партнери Альянсу мають намір підтримувати Україну доти, доки вона не здобуде перемогу над російською агресією", - заявила вона.

Читайте також: Російські бомбардувальники треба знищувати до скидання ними КАБів - Україна в ОБСЄ

Американська дипломатка наголосила, що "сильна, демократична Україна має значення для безпеки регіону ОБСЄ", а успіх України – "це найшвидший шлях до миру".

Як повідомляв Укрінформ, у рейтингу міжнародної компанії Global Firepower армія України посіла 18 місце у рейтингу найпотужніших армій світу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-