Зеленський зустрівся з прем’єром Великої Британії

Зеленський зустрівся з прем’єром Великої Британії

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України, передає Укрінформ.

Переговори відбулися у Лондоні, у резиденції британського прем’єра на Даунінг-стріт, 10.

«Ви – перший лідер, який приїхав до мене з візитом», – сказав Кір Стармер Зеленському, зауваживши, що сьогодні – рівно два тижні з дня формування нового уряду у Великій Британії.

«Я дуже, дуже радий вітати вас тут, щоб повторити те, що я сказав у Києві півтора року тому, коли приїжджав до вас, а саме: підтримка Великої Британії не змінюється через те, що в нас відбулися вибори. Вона залишатиметься сильною стільки, скільки буде потрібно», – наголосив британський прем’єр-міністр.

Він також запевнив, що стосовно підтримки України у парламенті Великої Британії є одностайність.

Кір Стармер підкреслив, що Володимир Зеленський буде першим іноземним лідером у цьому столітті, який сьогодні виступить перед Кабінетом міністрів.

«Тому для нас це дуже особливий момент – вітати вас тут, підтвердити нашу підтримку вам й українському народу в боротьбі проти російської агресії, а також мати можливість ще раз підтвердити нашу рішучість бути з вами», – наголосив Стармер.

Зеленський подякував за те, що «Велика Британія була з нами, з українським народом, з самого початку цієї повномасштабної війни і є справді дуже близькою до нас».

«Дякую за цю єдність. Ми відчуваємо цю підтримку, і ваші сильні рішення неодноразово допомагали нам захищати свободу та демократію в Україні. Ми мали продуктивну зустріч на саміті НАТО, і сьогодні я також хочу обговорити з вами сильні рішення, які можуть допомогти нам в цій війні», – сказав Президент України перед початком переговорів.

Після завершення перемовин Володимир Зеленський у Телеграмі повідомив, що серед головних тем була ситуація на фронті, потреба у далекобійній зброї задля захисту життя українців. 

«Поінформував про затвердження Стратегії морської безпеки України. Будемо й надалі працювати разом над зміцненням нашої морської коаліції», – додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський візьме участь у засіданні уряду Великої Британії

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський перебуває візитом у Великій Британії. 18 липня у Вудстоку він взяв у роботі 4-го саміту Європейської політичної спільноти, а також мав аудієнцію з королем Сполученого Королівства Чарльзом ІІІ. Загалом, участь у саміті взяли 47 голів держав і урядів: 27 країн-членів Євросоюзу та 20 інших країн континенту.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-