Новий прем'єр Естонії пообіцяв підтримувати Україну «до перемоги»

Новий прем'єр Естонії пообіцяв підтримувати Україну «до перемоги»

Укрінформ
Новий уряд Естонії буде підтримувати Україну до перемоги у війні з Росією.

Про це заявив прем'єр-міністр Крістен Міхал в інтерв'ю Reuters, пообіцявши спадкоємність у цьому питанні з колишньою адміністрацією, повідомляє Укрінформ.

49-річний Міхал замінив на цій посаді Каю Каллас, як є однією з найрішучіших критиків Росії і прихильників України в Європейському Союзі і НАТО, вона нещодавно подала у відставку і очолила зовнішньополітичне відомство ЄС.

«Ми будемо підтримувати Україну до перемоги України у цій війні. Ми в цій війні надовго, сподіваюся, і наші союзники теж», - сказав Міхал.

За його словами, уряд балтійської країни може спробувати зібрати близько одного мільярда євро (1,09 мільярда доларів) на закупівлю боєприпасів для Естонії, згідно з планом, який буде розроблений до вересня.

«Послання нашим ворогам - Естонія добре захищена, ми збільшимо наші витрати на оборону», - наголосив Міхал.

Ще одним пріоритетом є боротьба зі зниженням темпів економічного зростання.

Читайте також: Естонія цьогоріч надасть Україні оборонну допомогу на понад100 мільйонів - безпекова угода

Міхал розпочинав політичну кар'єру з тієї ж ліберальної Партії реформ, що і Каллас. За освітою юрист, до Партії реформ вступив у 1996 році. Вперше він пройшов до парламенту в 2004 році і очолював Міністерство юстиції, Міністерство економіки, а віднедавна - Міністерство з питань клімату.

Як повідомляв Укрінформ, президент Естонії Алар Каріс 22 липня призначив новий уряд країни на чолі з Крістеном Міхалом після того, як він отримав мандат від парламенту.

Фото: Eero Vabamägi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-