Держдеп про візит Кулеби: Важливо, аби Китай дізнавався про війну РФ від України

Держдеп про візит Кулеби: Важливо, аби Китай дізнавався про війну РФ від України

Укрінформ
Державний департамент США назвав важливою пряму комунікацію України й Китаю, щоби в Пекіні напряму дізнавалися про втрати та збитки від війни, розв’язаної РФ.

Такий коментар озвучив у вівторок щодо візиту Дмитра Кулеби до Пекіна речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Важливо, щоби Китай дізнався безпосередньо від України про збитки, яких вона зазнала через агресивну війну Росії»,- зауважив представник Держдепу.

Він нагадав, що КНР допомагає підживлювати бойові дії шляхом підтримки оборонно-промислової бази Росії.

«Ми завжди чітко заявляли, що важливо, аби кожна країна світу визнала, що в цьому конфлікті є агресор і є жертва. І ми не повинні ставитися до двох сторін так, ніби вони несуть однакову відповідальність»,- додав Міллер.

Речник Держдепу також наголосив, що Сполучені Штати чітко підкреслювали це, коли спілкувалися з китайською стороною.

Читайте також: У МЗС Китаю сказали, чого чекають від візиту Кулеби

«Я знаю, що інші члени НАТО та європейські країни також дали зрозуміти це Росії. І ми вважаємо, що в будь-який час важливо, аби будь-яка країна – і в тому числі Китай – чула (про ситуацію – ред.) напряму від України»,- зауважив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у вівторок розпочав візит до КНР. За його словами, у планах – провести розлогі, детальні, предметні переговори з китайським колегою Ван Ї щодо шляхів до справедливого миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-