У Міноборони з послом Японії обговорили подальшу співпрацю у сфері безпеки

У Міноборони з послом Японії обговорили подальшу співпрацю у сфері безпеки

Укрінформ
Заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Олександр Балануца і посол Японії Мацуда Кунінорі обговорили подальше безпекове співробітництво між державами та нещодавно підписану Угоду про підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міноборони України.

Заступник міністра висловив вдячність Японії за політичну й економічну підтримку України та відзначив важливість підтримання партнерських зв’язків із країнами Сходу.

«Японія також є членом Коаліції з розмінування та ІТ-коаліції – чекаємо на вашу активну участь та передачу можливого обладнання», – зазначив він.

Також делегації обговорили важливість долучення України до «Діалогу Шангрі-ла». Кунінорі підкреслив важливість участі Президента України Володимира Зеленського в цьогорічному форумі.

Посол заявив, що, хоч Японія і не є членом НАТО, вона підтримує шлях України до євроатлантичної інтеграції.

Балануца зі свого боку наголосив, що вступ України до Європейського Союзу та НАТО – це «передусім про стандарти та цінності, які пропагує держава, а не сподівання на захист чужими руками».

Читайте також: Японія планує надати Україні кредит на $3,3 мільярда від заморожених активів РФ

Українська сторона, серед іншого, подякувала східним партнерам за допомогу в реабілітації захисників України й акцентувала на необхідності збільшення обсягів цієї допомоги з огляду на інтенсивність бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда на саміті G7 підписали безпекову угоду.

Документом передбачено, зокрема, надання Україні нелетального обладнання і товарів, лікування поранених українських військовослужбовців та співробітництво у сфері розвідки в секторі безпеки й оборони.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-