Нічого про Україну без України: Держдеп прокоментував підсумки зустрічі Дмитра Кулеби та Ван Ї

Нічого про Україну без України: Держдеп прокоментував підсумки зустрічі Дмитра Кулеби та Ван Ї

Укрінформ
Позиція Сполучених Штатів щодо дипломатичних переговорів про врегулювання російсько-української війни залишається незмінною: нічого про Україну без України.

Про це заявив у середу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер у відповідь на прохання прокоментувати зустріч Кулеби і Ван Ї, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я бачив заяву МЗС Китаю про переговори з міністром закордонних справ Кулебою, і я також бачив заяву МЗС України з цього приводу, в якій зазначається, що в їхній позиції нічого не змінилося», - зауважив представник Держдепу.

Він підкреслив, що українська сторона продовжує демонструвати готовність до переговорів для досягнення справедливого й тривалого миру. Однак Путін станом на сьогодні не змінив своїх підходів та не виявив справжньої готовності до діалогу, додав Міллер.

Читайте також: Кулеба запросив владу та бізнес провінції Гуандун розвивати співпрацю з українськими регіонами

«Тож наше ставлення залишається таким, як і раніше впродовж певного часу, а саме, що коли йдеться про дипломатію, нічого про Україну без України», - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 22 липня розпочав візит до КНР на запрошення китайської сторони, який триватиме до 25 липня. У вівторок український міністр зустрівся з китайським колегою Ван Ї, обговорили двосторонні відносини, міжнародний порядок денний, а також шлях до миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-