Байден пообіцяв гуртувати світ проти Путіна та посилювати НАТО до кінця свого президентства

Байден пообіцяв гуртувати світ проти Путіна та посилювати НАТО до кінця свого президентства

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що до кінця свого терміну в Білому домі продовжить об’єднувати міжнародну спільноту проти агресії Путіна, посилювати НАТО, підтримувати союзників в інших регіонах, а також працювати на благо американців.

Про це він заявив у середу, під час звернення до нації, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж наступних шести місяців я зосереджуватимуся на виконанні своїх обов’язків як президента», - наголосив Байден.

Він підкреслив, що продовжить працювати над тим, щоб Америка залишалася міцним лідером вільного світу.

«Я – перший президент у нинішньому столітті, який може сказати американському народові, що Сполучені Штати не воюють ніде у світі. Ми продовжимо згуртовувати коаліцію гордих націй, щоби зупинити Путіна, який захоплює Україну та завдає ще більшої шкоди»,- наголосив Байден.

Він підкреслив, що працюватиме над тим, щоби зробити НАТО сильнішим, більш об’єднаним та могутнішим за всю історію альянсом.

«Я продовжу робити те саме для союзників у Тихому океані», - додав президент США.

Читайте також: Байден в останні місяці президентства зосередиться на Україні та Близькому Сході - ЗМІ

Байден також зауважив, що надалі докладатиме зусиль, щоби врегулювати ситуацію в Газі та повернути мир і безпеку на Близький Схід, а також припинити нескінченні війни в регіоні.

«Ми також працюємо цілодобово, щоби повернути додому американців, яких несправедливо утримують по всьому світу»,- наголосив президент.

Крім того, він поділився планами на наступні пів року щодо розв'язання внутрішніх американських питань. Зокрема, він пообіцяв працювати над зменшенням витрат для сімей працівників, розвитком американської економіки, захистом свобод і прав громадян. Крім того, за його словами, докладатимуться зусилля для протистояння ненависті й екстремізму, а також для захисту дітей від насильства зі зброєю. Окремо президент зазначив, що закликатиме до реформи Верховного суду США, щоби гарантувати безпеку демократії в країні.

Читайте також: Байден передав главам Держдепу і Мінфіну частину повноважень щодо закону на підтримку України

Байден також назвав екзистенціальною загрозою для планети кліматичну кризу та пообіцяв продовжити програму боротьби з раком, щоби покінчити із загрозою онкозахворювань, принаймні у їхньому нинішньому вигляді.

Як повідомляв Укрінформ, минулими вихідними президент США Джо Байден заявив, що припиняє виборчу кампанію. Це означає, що він обійматиме посаду глави Білого дому до січня наступного року, коли відбудеться інавгурація нового президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-