Зеленський подякував Байдену за два пакети військової допомоги

Зеленський подякував Байдену за два пакети військової допомоги

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував президентові США Джо Байдену, Конгресу та обом його партіям, а також усьому американському народу за оголошення про надання двох пакетів військової допомоги на загальну суму $1,7 мільярда.

Про це Глава Української держави написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Щиро вдячний Президенту Джо Байдену, Конгресу та обом його партіям, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання двох пакетів військової допомоги США на загальну суму $1,7 мільярда», - підкреслив Зеленський.

За його словами, ці пакети містять критично важливі боєприпаси, зокрема боєприпаси для протиповітряної оборони, засоби радіоелектронної боротьби та інші елементи, необхідні для українських захисників, а також фінансування для підтримки обладнання, яке Сполучені Штати надали раніше.

Читайте також: Байден в останні місяці президентства зосередиться на Україні та Близькому Сході - ЗМІ

«Сьогодні в Харківській області я на власні очі побачив, як така постійна допомога дає нам змогу рятувати життя і захищати людей від російських атак. Найголовніше, що ця допомога демонструє силу і лідерство Америки перед обличчям агресії і терору. Що сильніше таке лідерство, то стабільніший світ», - зазначив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Пентагон оголосив у понеділок про надання нового пакета військової допомоги в розмірі $200 млн для задоволення критичних потреб України, а також $1,5 млрд в рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-