У Держдепі вважають, що незабаром будуть новини про співпрацю Індії та України

У Держдепі вважають, що незабаром будуть новини про співпрацю Індії та України

Укрінформ
Сполучені Штати найближчим часом очікують від Індії активніших контактів та співпраці з Україною.

Як повідомляє Reuters, про це на слуханнях у комітеті Сенату з міжнародних відносин заявив заступник держсекретаря США, відповідальний за азійський напрям, Курт Кемпбелл, передає Укрінформ.

«Думаю, що вже незабаром ми почуємо новини про те, що Індія активніше співпрацює з Україною», – сказав Кемпбелл.

На його думку, Індія прагне відігравати відповідальну роль у міжнародних справах.

«Найважливіше пам’ятати, що Індія також велика держава. У неї є власні переконання, власні інтереси. Вона ніколи не буде формальним союзником чи партнером Сполучених Штатів, але це не означає, що ми не можемо мати найміцніші з можливих відносини як країни-союзники на глобальній арені», - зазначив дипломат.

За словами Кемпбелла, Індія є чи не найважливішою країною для США, де проживає величезна індійська діаспора, а більшість індійців, на його переконання, бажали б мати кращі відносини зі США.

Посольство Індії у Вашингтоні, коментуючи заяву Кемпбелла, навело слова міністра закордонних справ Індії Субраманьяма Джайшанкара на пресконференції в Токіо, який сказав, що потрібно робити більше, щоби стимулювати переговори про припинення війни в Україні та що Індія є однією з небагатьох країн, які контактують і з Україною, і з Росією.

«Ми впевнені, що маємо бути там більш активними», - сказав Джайшанкар, додавши, що Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді зустрічався з Президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту G7 в Італії перед візитом у Москву.

«Я можу обґрунтовано очікувати, що буде більше контактів між нами та Україною, а також між нами та Росією», - сказав Джайшанкар, відповідаючи на запитання про можливість поїздки Моді в Україну, про що цими вихідними повідомили індійські ЗМІ.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у неділю також зустрівся з Джайшанкаром у Японії та наголосив на важливості справедливого і міцного миру для України.

Читайте також: Блінкен обговорив із очільником МЗС Індії справедливий мир для України

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар заявив, що його країна підтримує дружні відносини з Україною і Росією та сподівається допомогти Києву і Москві врегулювати «конфлікт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-