Україна й Ірландія обговорили підготовку безпекової угоди

Україна й Ірландія обговорили підготовку безпекової угоди

Укрінформ
В Офісі Президента України відбулися переговори з представниками Ірландії щодо змісту двосторонньої безпекової угоди.

Про це повідомляється на сайті Президента, передає Укрінформ.

«Україна й Ірландія провели переговори з метою підтвердити зобов’язання щодо поглиблення та зміцнення двосторонньої співпраці. Про це Володимир Зеленський домовився з Премʼєр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом під час зустрічі в Шенноні 13 липня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на зустрічі обговорено зміст двосторонньої безпекової угоди, відбувся обмін думками щодо конкретних положень та було домовлено про подальші кроки.

В ОП нагадали, що українську делегацію очолює керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Сьогоднішній раунд переговорів провів заступник глави ОП Ігор Жовква.

«Ми цінуємо багатогранну підтримку України з боку Ірландії та нашу співпрацю на шляху України до членства в ЄС. Ірландія демонструє солідарність у нашій спільній боротьбі за захист спільних цінностей, справедливий мир і безпечну Європу», – наголосив Жовква.

Читайте також: Економічна складова безпекових угод України

Як повідомлялося, загалом Україна підписала вже 25 двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією та Словенією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-