Спецпредставник України радить не перебільшувати можливі наслідки розриву дипвідносин з боку Малі

Спецпредставник України радить не перебільшувати можливі наслідки розриву дипвідносин з боку Малі

Укрінформ
Спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх радить не перебільшувати можливий негативний вплив рішення Малі про розрив дипломатичних відносин з Україною.

Про це дипломат сказав в інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Не слід перебільшувати дії, яких вживає Малі щодо України. Загальне тло нашої співпраці з Африкою не постраждає», - сказав Субх.

У цьому контексті він нагадав, що наразі триває вже четверте африканське турне міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, а вчора ще одна африканська країна – Ботсвана приєдналася до підсумкового комюніке першого Саміту миру.

«Процес іде, ми працюємо, і є позитивні результати», - вважає спецпредставник України.

Водночас він зауважив, що активність України заважає Росії і проросійським сателітам в Африці, тому протидія цьому є очікуваною.

За словами Субха, можливо, одним з її проявів є вчорашнє рішення Малі про розрив дипломатичних відносин з Україною. У цьому контексті він зазначив, що в комюніке Перехідного уряду Малі використовувалися «стовідсотково пропагандистські російські кліше» про неонацистський режим у Києві і звинувачення України у підтримці міжнародного тероризму.

«Тобто ми розуміємо, що це комюніке було надруковане у Кремлі або під диктовку Кремля… Але я хотів би ще раз сказати, що не слід перебільшувати можливий негативний вплив такого рішення на плани і перспективи виходу України на Африканський континент», - резюмував дипломат.

Читайте також: У МЗС відреагували на заяву Малі про розрив дипвідносин з Україною

Як повідомлялося, уряд Малі оголосив про розрив дипломатичних відносин із Україною у зв'язку з нібито підтримкою дій повстанців-таурегів, які днями розгромили колону малійських військових і російських найманців ПВК «Вагнера».

Міністерство закордонних справ України назвало рішення Перехідного уряду Республіки Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною «недалекоглядним та поспішним», відкинуло звинувачення у нібито «підтримці Україною міжнародного тероризму» і заявило, що залишає за собою право вжити всіх необхідних заходів політико-дипломатичного реагування у відповідь на недружні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-