Зеленський підписав закон про безперешкодну діяльність прокурорів САП

Зеленський підписав закон про безперешкодну діяльність прокурорів САП

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо безперервного та безперешкодного здійснення прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури покладених на них функцій.

Про це повідомляється у Телеграмі Верховної Ради, передає Укрінформ.

«Президент України підписав закон щодо безперервного та безперешкодного здійснення прокурорами САП покладених на них функцій (3887-ІХ). Верховна Рада України прийняла акт 18 липня», - йдеться у повідомленні. 

Вказується, що законом вносяться зміни до частини першої статті 14 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», якими надаються заступнику генерального прокурора – керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури право своїми наказами уповноважувати прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на здійснення нагляду за додержанням законів під час проведення оперативно-розшукової діяльності.

Закон також дозволить забезпечити безперервне та безперешкодне здійснення прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури покладених на них функцій та узгодити статтю 14 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» з положеннями Закону України «Про прокуратуру».

Читайте також: НАБУ і САП оприлюднили спільну заяву у справі щодо можливого витоку інформації

Як повідомлялося, 6 серпня Кабінет міністрів виділив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі додатково 52,4 млн грн. Ці кошти передбачені на видатки споживання, зокрема на оплату праці, для забезпечення інституційної спроможності САП.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-