Зеленський поговорив із конгресменами США про припинення будь-яких спроб Росії подовжити війну

Зеленський поговорив із конгресменами США про припинення будь-яких спроб Росії подовжити війну

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу Сполучених Штатів й обговорив з нею, зокрема, припинення будь-яких спроб Росії затягнути війну.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

«Говорили про захист нашої держави та наших цінностей від російського терору. Ключові акценти – це ППО, порятунок життів українців і зупинка будь-яких спроб Росії подовжити цю війну», – зазначив Президент.

Відео: ОП

Зеленський наголосив, що Україна робить усе, щоб якнайшвидше досягти справедливого миру.

Він висловив вдячність за підтримку кожному в США, хто цінує свободу та незалежність так само, як цінують їх українці.

Пресслужба Офісу Президента додала, що під час зустрічі глава держави докладно обговорив із конгресменами посилення обороноздатності України та першочергові потреби Сил оборони.

Зокрема, він наголосив на важливості отримання додаткових засобів протиповітряної оборони для ефективного захисту цивільного населення і критичної інфраструктури, а також на потребі України в розширенні тренувальних місій США для українських пілотів і техніків.

Водночас Президент відзначив уже надану Штатами підтримку в протидії російській агресії, зокрема в контексті постачання Україні літаків F-16.

«Дякую американському суспільству за важливу допомогу Україні із самого початку цієї війни. Ми вдячні Президенту Джозефу Байдену, обом палатам Конгресу та обом партіям. І ми високо цінуємо рішення Конгресу щодо підтримки нашої армії», – заявив він.

Окрему увагу сторони приділили просуванню України на шляху євроатлантичної інтеграції.

Зеленський подякував Сполученим Штатам також за активну участь у підготовці та проведенні першого Саміту миру у Швейцарії. Він поінформував конгресменів про подальші кроки з метою імплементації результатів саміту та просування Формули миру.

Читайте також: Україна досягла результату на шляху отримання F-16, надалі їх ставатиме більше - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Штати стурбовані просуванням російських військ в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-