Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США

Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся із делегацією Сенату США, а саме - із сенаторами Ліндсі Гремом і Річардом Блюменталем, і подякував Америці за підтримку захисту України.

Про це глава Української держави поінформував у зверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Провів сьогодні зустріч із делегацією Сенату США. Сенатори Грем та Блюменталь – вони представляють обидві партії (республіканську та демократичну - ред.). Я подякував Америці за підтримку нашого захисту, і дуже-дуже важливо, щоб українці та американці в цьому нашому захисті нормального життя та свободи людей були справді переможцями", - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Глава Української держави вважає, що черговий візит двопартійної делегації Конгресу свідчить про незмінну підтримку України з боку Сполучених Штатів Америки.

"Ми дякуємо за допомогу всьому американському народу, Президенту Байдену, обом палатам Конгресу та обом партіям. Ми вдячні, що вже не вперше за час війни ви надаєте нам важливий сигнал – підтримуєте Україну та українців", – сказав Зеленський.

За його словами, сторони в ході зустрічі обговорили, що конкретно потрібно для завершення цієї війни і щоб завершити її справедливо. Президент України детально пояснив потребу України в далекобійній зброї.

Він наголосив, у тому числі, на важливості отримання військово-технічної допомоги від партнерів, зокрема систем ППО та ракет до них.

Під час зустрічі сторони також обговорили подальшу підтримку у зміцненні обороноздатності української держави та посиленні економічної стійкості України.

Президент розповів про ситуацію на полі бою, першочергові потреби Сил оборони України та кроки в реалізації Формули миру.

Читайте також: Шмигаль обговорив із сенаторами США потреби України в посиленні ППО

Окрему увагу сторони приділили євроатлантичній інтеграції нашої держави.

"Сьогодні ж провів нараду з нашими міжнародниками – МЗС, Офіс. Детально спланували зустрічі та перемовини на другу половину серпня та вересень. Ми знаємо, як додати сили Україні та що може допомогти нам у досягненні справедливості", - запевнив глава Української держави.

Як повідомлялося, у США сенатори закликали визнати РФ державою-спонсоркою тероризму.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-