Керівники НАБУ і САП зустрілися з американськими конгресменами

Керівники НАБУ і САП зустрілися з американськими конгресменами

Укрінформ
Керівник Спеіалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко та директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос на зустрічі з членами Конгресу США обговорили кроки, які необхідно здійснити для посилення незалежності САП і НАБУ.

Про це САП повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Під час зустрічі американських партнерів ознайомили з прогресом, досягнутим українськими антикорупційними відомствами у 2023-2024 роках.

"Йшлося також про виклики, які гальмують темпи викорінення корупції, та кроки, які необхідно здійснити для посилення незалежності САП і НАБУ", - зазначили у САП.

Партнери підкреслили, що використання міжнародної допомоги, яка надається Україні, вимагає абсолютної прозорості, а майбутні інвестиції у відновлення України важливо гарантувати захистом спроможних правоохоронних органів.

Водночас сторони погодилися, що російський наратив про Україну як найбільш корумповану державу світу є знаряддям для того, щоб зупинити підтримку України з боку західних партнерів.

Читайте також: ВАКС арештував ексзаступника міністра енергетики Хейла із заставою ₴25 мільйонів

"Публічне викриття корупційних схем та причетних до них осіб свідчить про наполегливі зусилля, спрямовані на подолання корупції, демонструє ефективність антикорупційних правоохоронних механізмів, спрямованих на поліпшення ситуації з верховенством права в Україні", - наголосили у САП.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський зустрівся із делегацією Сенату США і подякував Америці за підтримку захисту України.

Фото: САП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-