Глава МЗС Чехії: За міжнародним правом Україна може оборонятися на території агресора

Глава МЗС Чехії: За міжнародним правом Україна може оборонятися на території агресора

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський у контексті подій у Курській області заявив, що відповідно до міжнародного права Україна може оборонятися на території країни-агресора.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Міжнародне право дозволяє Україні оборонятися навіть на території агресора. Агресія Росії проти України з 2014 року знищила життя мільйонів людей. Якщо ми прагнемо справедливого миру, рішенням є повернення усіх армій до міжнародно визнаних кордонів», – наголосив Ліпавський.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 12 серпня заявив, що Сили оборони проводять наступальну операцію на території Курської області.

Читайте також: Чехія запускає другий проєкт із закупівлі боєприпасів для України

Президент Володимир Зеленський 13 серпня заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 74 населені пункти Курської області.

Речник МЗС України Георгій Тихий наголосив на брифінгу, що метою операції у Курській області є не захоплення чужих територій, а збереження життя наших людей і захист території України від ударів РФ. Дії України є легітимними, а ЗСУ не порушують міжнародне гуманітарне право.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-