Події у Курській області можуть прискорити дозвіл США на використання далекобійної зброї - депутат

Події у Курській області можуть прискорити дозвіл США на використання далекобійної зброї - депутат

Укрінформ
Враховуючи нинішню ситуацію в Курській області та відсутність жодної ескалації з боку РФ, Україна близька до зняття обмежень й отримання інших видів далекобійної зброї від США.

Про це повідомив заступник голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради.

«Нещодавно наша парламентська делегація повернулася зі США, де ми мали багато зустрічей із сенаторами та конгресменами як від республіканців, так і від демократів. Усі, з ким ми зустрічалися, підтримують наш запит до США про зняття обмеження на використання озброєння», — повідомив він.

Політик наголосив, що під час зустрічей також обговорювалось питання про надання інших видів далекобійної зброї, «яких поки ми не маємо, але вона точно є на складах у Сполучених Штатах».

За його словами, нещодавній візит до України сенаторів США Ліндсі Грема (Республіканська партія) та Річарда Блюменталя (Демократична партія) – це ще одне яскраве підтвердження двопартійної підтримки держави Сполученими Штатами.

За його словами, остаточні рішення про зняття обмежень чи надання зброї ухвалюється все ж не в Конгресі, а в Білому домі, на який можуть вплинути конгресмени.

«Ми попросили вже зараз писати листи на Білий дім і Пентагон, щоб усе-таки змінити позицію Адміністрації», - зауважив депутат.

На думку Чернєва, враховуючи нинішню ситуацію в Курській області та відсутність жодної ескалації з боку РФ, Україна близька до зняття обмежень й отримання інших видів далекобійної зброї «саме задля того, щоб не стріляли по України з території Росії».

Читайте також: Президент: Нам потрібні дозволи від партнерів на застосування далекобійної зброї

Парламентарій додав, що після отримання літаків F-16 важливо мати для них далекобійні ракети, які є у США та наших європейських партнерів, а також прискорити надання пакетів допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, на думку дипломата, експерта з питань зовнішньої та безпекової політики Центру оборонних стратегій Олександр Хара, Сполучені Штати досі не подолали свого страху перед ескалацією і вважають, що дозвіл Україні на удари вглиб російської території у Кремлі сприймуть як безпосередню участь у війні на українському боці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-