Оголосили конкурси на посади суддів КСУ за квотою Президента

Оголосили конкурси на посади суддів КСУ за квотою Президента

Укрінформ
Конкурсна комісія зі здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду щодо осіб, яких призначає Президент, оголосила конкурси на три вакансії.

Про це повідомляє дорадча група експертів у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«13 серпня 2024 року конкурсна комісія при Президентові України оголосила про початок конкурсного відбору кандидатур на три посади суддів Конституційного Суду України, яких призначає Президент», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, на одну вакантну посаду судді КСУ оголошено повторний конкурс у звʼязку з недостатньою кількістю кандидатів для продовження попереднього відбору – за підсумками оцінки рівня моральних якостей залишилося менш як два кандидати на посаду.

Ще дві посади стануть вакантним у січні 2025 року у звʼязку із закінченням строку повноважень суддів КСУ Віктора Колісника та Володимира Мойсика.

Читайте також: Стефанчук каже, що Конституційний суд позбавлений будь-якого політичного впливу

Документи на участь у конкурсному відборі прийматимуться до 12 вересня включно.

Як повідомлялося, до складу дорадчої групи експертів входять шість осіб, які призначаються на три роки та беруть участь у її роботі на громадських засадах.

На сьогодні КСУ працює на межі кворуму: чинними залишаються 13 суддів за необхідної кількості 18. Для ухвалення рішення Великої палати КСУ потрібно щонайменше 10 голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-