Україна підписала з Молдовою угоду про оцінку впливу на довкілля через агресію РФ

Україна підписала з Молдовою угоду про оцінку впливу на довкілля через агресію РФ

Фото
Укрінформ
В Одесі 15 серпня міністр захисту довкілля України та міністр навколишнього середовища Молдови підписали міжурядову угоду про імплементацію Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище через збройну агресію РФ та у транскордонному контексті.

Про це повідомили на спільному брифінгу міністра захисту довкілля України Руслана Стрільця, голови Одеської ОВА Олега Кіпера та міністра навколишнього середовища Молдови Серджіу Лазаренку, передає Укрінформ.

«Впевнений, що цей документ збільшить об'єм екологічної безпеки, взаємодії між нами», - сказав Лазаренку. Він також наголосив, що Молдова заявляє про готовність приймати участь у реконструкції України як в екологічному, так і в інших напрямках.

Україна підписала з Молдовою угоду про оцінку впливу на довкілля через агресію РФ / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

В свою чергу, Стрілець зазначив, що підписання цієї угоди ще раз підкреслює те, що Молдова і Україна не лише мають спільну позицію щодо восьмого пункту Формули мира, але й що Молдова також відчуває вплив збройної агресії Росії. «Завдяки угоді ми тепер маємо відповідні процедури, як разом притягувати агресора до відповідальності», - сказав Стрілець.

Також Стрілець додав, що угодою обумовлено встановлення правил транскордонних консультацій між Україною та Молдовою в рамках конвенції Еспоо. Зокрема, за цією угодою, будівництво нових інфраструктурних об’єктів на території обох держав буде розпочато після проведення спільних консультацій.

Читайте також: Молдова видворяє російського дипломата на тлі шпигунської справи

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-