Індія погодилась передавати повідомлення між Зеленським і Путіним - Bloomberg

Індія погодилась передавати повідомлення між Зеленським і Путіним - Bloomberg

Укрінформ
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який планує відвідати Київ у п'ятницю, готовий передавати повідомлення між російським диктатором Путіним і Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Bloomberg повідомили анонімно власні джерела, передає Укрінформ.

За словами співрозмовників, Моді виключив роль посередника у припиненні війни Росії в Україні, проте південноазійська країна «погодилася передавати повідомлення між Путіним і Зеленським».

Небажання Моді сприяти припиненню війни частково пояснюється залежністю Індії від Росії в питаннях дешевої нафти і зброї, пише видання. Нью-Делі утримується від критики Москви через війну і збільшив закупівлю російської нафти до рекордного рівня.

«Ми послідовно стверджуємо, що шлях уперед (до миру – ред.) - це врегулювання шляхом переговорів», - сказав секретар Західного департаменту Міністерства закордонних справ Індії Танмая Лал, відповідаючи на питання, чи буде Індія виступати посередником для припинення війни.

Візит Моді до Києва буде обмежений кількома годинами з міркувань безпеки.

«Зустріч дасть можливість переглянути весь спектр відносин, включаючи сільське господарство, економіку, оборону, фармацевтику і взаємини між народами. Оборона є одним з головних стовпів багатогранних відносин між Індією та Україною», - сказав Лал.

За словами людей, знайомих з порядком денним, зустріч із Моді навряд чи дасть якісь важливі результати, хоча кілька угод, у тому числі в галузі сільського господарства та оборони, перебувають у стадії обговорення.

Читайте також: Росію треба примушувати до миру, якщо Путін хоче і далі воювати - Зеленський

Перед тим, як дістатися до України, Моді також відвідає Польщу, що стане першим візитом індійського лідера за останні чотири десятиліття.

Як повідомляв Укрінформ, візит Моді до України відбудеться після його візиту до Росії. Моді 8 липня, коли РФ вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві, зустрічався з російським диктатором Володимиром Путіним у його резиденції в Ново-Огарьово і опублікував світлини обіймів з ним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-