Офіс омбудсмена посилив співпрацю з УВКБ ООН

Офіс омбудсмена посилив співпрацю з УВКБ ООН

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сьогодні підписав Меморандум про співпрацю з представницею Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліною Ліндхольм Біллінг, спрямований на захист прав людей, які постраждали від війни.

Про це Лубінець поінформував в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Меморандум спрямований на посилення співпраці у сфері захисту прав людей, постраждалих від війни: внутрішньо переміщених осіб (ВПО), біженців, людей, які повертаються до свого постійного місця проживання", - йдеться в повідомленні.

Лубінець підкреслив, що Офіс омбудсмена давно співпрацює з УВКБ ООН. Йдеться про спільні проєкти, зокрема гуманітарні та просвітницькі, про моніторингові візити до місць компактного поселення ВПО, про обмін інформацією.

Читайте також: Лубінець запропонував новому директору Програми USAID долучитися до Консультативної ради

"Нещодавно за підтримки організації вдалося відкрити Центр захисту прав людини в Івано-Франківську. Тому переконаний, що наша взаємодія надалі буде такою ж результативною та сприятиме розв’язанню гуманітарних та інших проблем українців, які постраждали від війни", - зауважив уповноважений ВР.

Як повідомляв Укрінформ, омбудсмен Дмитро Лубінець зустрівся з новим директором Програми USAID «РАДА: наступне покоління» Мортеном Енбергом та запросив його долучитися до Консультативної ради при уповноваженому Верховної Ради з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-