Міноборони запустило публічне обговорення Антикорупційної програми на 2024-2026 роки

Міноборони запустило публічне обговорення Антикорупційної програми на 2024-2026 роки

Укрінформ
Міністерство оборони України запрошує всіх зацікавлених осіб долучатися до обговорення Антикорупційної програми на 2024-2026 роки й надавати свої пропозиції щодо її вдосконалення.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Міноборони.

Так, для публічного обговорення пропонується проєкт наказу «Про затвердження Антикорупційної програми Міністерства оборони України на 2024-2026 роки».

У відомстві зазначають, що програма спрямована на запобігання, виявлення і протидію корупції, забезпечення дотримання стандартів доброчесності й виконання вимог антикорупційного законодавства.

Проєкт розроблений відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та враховує Антикорупційну стратегію на 2021-2025 роки.

Ключовими завданнями програми є створення культури нульової толерантності до корупції, забезпечення прозорості і підзвітності в діяльності міністерства та підтримка міжнародного співробітництва у сфері боротьби з корупцією.

Також програма передбачає імплементацію міжнародних стандартів, співпрацю з громадськими організаціями й підвищення рівня обізнаності громадян щодо антикорупційних ініціатив.

Керівництво Міноборони зобов'язується забезпечити реалізацію антикорупційних заходів на всіх рівнях.

Відповідальність за моніторинг виконання програми покладена на уповноважений підрозділ з питань запобігання та виявлення корупції. Він регулярно звітуватиме про прогрес й ефективність упроваджених заходів.

Читайте також: Відкуп, амністія чи застава для корупціонерів: про що насправді законопроєкт про угоди

Проєкт наказу розміщений на офіційному вебсайті оборонного відомства.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 12 робочих днів з дня оприлюднення оголошення на електронну адресу Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції Міноборони України: dzvk_mou@post.mil.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони обговорили з представниками Офісу генерального інспектора США заходи для попередження й запобігання корупційним ризикам, а також конкретні кроки для підвищення ефективності використання міжнародної військової допомоги для забезпечення спроможностей Збройних сил України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-