У Єврокомісії відреагували на просування ЗСУ в Курській області: Це є наслідком незаконних дій Путіна

У Єврокомісії відреагували на просування ЗСУ в Курській області: Це є наслідком незаконних дій Путіна

Укрінформ
У Єврокомісії заявили, що Україна має право захищатися на території Росії, і що українська операція в Курській області є наслідком незаконних дій російського президента Володимира Путіна.

Про це під час брифінгу в Брюсселі заявив речник Європейського Союзу Пітер Стано, передає Укрінформ.

Речника ЄС попросили надати оцінку заяві Президента Володимира Зеленського про те, що ЗСУ розширили контроль у Курській області до 92-х населених пунктів, зважаючи на кандидатський статус України.

Читайте також: Умєров розповів Остіну про операцію ЗСУ в Курській області - Пентагон

Стано відповів, що Україна третій рік веде оборонну війну із «жорстким агресором». Він додав, що бойові дії українських військових на території Росії є лише результатом і наслідком незаконних дій Путіна.

«Україна має абсолютне право захищати себе, і це жодним чином не пов’язано із процесом вступу до ЄС, оскільки це паралельний шлях, який прокладається між Україною та Європейським Союзом», – сказав Стано.

Читайте також: Як живе Суджа – місто, яке нині контролюють українські військові

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога» заявив, що Збройні Сили України контролюють більш ніж 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти Курської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-