Єрмак закликав громади до активнішої співпраці з міжнародними партнерами

Єрмак закликав громади до активнішої співпраці з міжнародними партнерами

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак закликав представників місцевої влади активніше співпрацювати з міжнародними партнерами.

Про це він заявив у Кропивницькому під час засідання Конгресу місцевих та регіональних рад при Президентові, передає кореспондент Укрінформу.

«Кожна область і кожне місто має працювати на зміцнення міжнародних зв’язків. Нам потрібні не просто підписані документи, а відчутні результати партнерства – технічна допомога, спільні проєкти, залучені кошти, розвиток і впровадження політик на місцях. Я закликаю вас бути активними і ініціативними. Шукайте можливості для залучення довгострокових іноземних інвестицій. Шукайте, попри війну», – закликав Єрмак.

Він зазначив, що Президент і його команда докладають максимуму зусиль для збільшення міжнародної підтримки.

«Я радий констатувати, що така ж робота ведеться і на місцях. Наші області і громади встановлюють партнерські відносини по всьому світу», – зауважив очільник ОП.

Зокрема, він нагадав, що Київщина співпрацює з американськими штатами Вашингтон і Юта та з французьким регіоном Іль-де-Франс. З ним також співпрацює Чернігівщина, а ще – з німецькою федеральною землею Мекленбург-Передня Померанія. Є домовленість щодо співпраці з американським штатом Міннесота та британським графством Кент. У Сумщини та Харківщини є конкретні результати співпраці з регіонами Німеччини, Франції, Сполучених Штатів тощо.

«Ще ряд областей або вже досягли подібних домовленостей, або у процесі», – зазначив Єрмак.

За його словами, на рівні міст укладено 31 угоду про побратимство і встановлено партнерство чи співпрацю за окремими галузевими питаннями з 36 містами США. «З цих побратимств і партнерств між містами 26 (угод – ред.) було укладено після початку повномасштабної війни. Але цього недостатньо. Потрібно кардинально наростити ці зусилля», – підкреслив керівник ОП.

Читайте також: Переговори про вступ до ЄС: Україна почала консультації про інтеграцію економіки

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня розпочалися офіційні переговори про вступ України до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-