У Держдепі назвали дуже важливим візит прем'єра Індії до України

У Держдепі назвали дуже важливим візит прем'єра Індії до України

Укрінформ
Заступник держсекретаря США Річард Верма назвав візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до України дуже важливим, особливо в час, коли Росія намагається дестабілізувати глобальний порядок.

Як передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки, про це він заявив під час розмови у Центрі соціального та економічного прогресу CSEP на тему «Сполучені Штати та Індія: партнерство прогресу та перспектив».

Зараз дуже важливо «захистити та зберегти» міжнародний порядок, наголосив Верма, який був послом США в Індії за президента Обами (у 2015-2017 роках).

Читайте також: Моді у Києві планує обговорити мирне врегулювання війни між Росією та Україною

Моді має відвідати Україну у п’ятницю, 23 серпня. Це буде перший візит прем'єра Індії за всю історію незалежності нашої держави.

«Я очікую нагоди продовжити попередні розмови з президентом Зеленським про зміцнення двосторонньої співпраці та поділитися перспективами мирного вирішення конфлікту, що триває в Україні» - заявив він напередодні візиту, в ході якого також відвідає Польщу.

Читайте також: У Варшаві польські лідери обговорюватимуть з премʼєром Індії ситуацію в Україні - джерело

Говорячи про вторгнення Росії в Україну, Верма вказав на значне насильство в цій війні та згадав про вбивства дітей. «Світова спільнота мусить протистояти таким атакам і вторгненням, нападам на цивільне населення, вбивствам дітей у лікарнях», - зазначив представник Держдепу.

Він додав, що розуміє довготривалі відносини Індії з Росією та її певні зобов’язання, але наголосив, що вдячний за позицію Моді, яку той висловив заявою «зараз не час для війни, а час для миру».

Як повідомляв Укрінформ, до заступника держсекретаря з питань управління та ресурсів Річарда Верми перейдуть повноваження спецпредставника США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка залишає посаду.

Фото: x.com/richardrverma

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-