Штати дозволяють використовувати американську зброю в Курській області - Пентагон

Штати дозволяють використовувати американську зброю в Курській області - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати дозволяють Україні вести вогонь у відповідь з метою захисту себе від російських атак у прикордонному регіоні, який включає Курську область.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила у четвер журналістам заступниця речника Пентагону Сабріна Сінґх.

«Наша політика дозволяє Україні вести вогонь у відповідь, щоб захиститися від російських атак у цьому прикордонному регіоні, – сказала вона. - І цей прикордонний регіон справді включає Курськ, він справді включає Суми, і тому вони захищають себе від нападів Росії в межах цього регіону».

Сінґх наголосила, що Штати підтримують Україну і роблять «усе, що їй потрібно на полі бою прямо зараз».

За її словами, у Вашингтоні, починають «краще розуміти, що роблять українці в Курську».

На запитання, чому Пентагон не може прямо підтримати дії України на території Росії, заступниця речника відповіла: «Ми підтримуємо Україну в цілому. Коли йдеться про Курськ, у нас є розуміння, виходячи з того, що виклав президент Зеленський, – вони хочуть створити буферну зону».

Сінґх пояснила, що Пентагон продовжує працювати «з Україною над тим, як це вписується в їхні стратегічні цілі на самому полі бою». Ці питання будуть предметом обговорення міністрів оборони США та України Ллойда Остіна й Рустема Умєрова, додала вона.

«Ми продовжуємо працювати з ними, які саме їхні стратегічні цілі щодо створення цієї буферної зони», – зазначила заступниця речника, уточнивши, що в такому разі, необхідне «створення декількох ліній оборони». «І ось ці питання ми з ними опрацьовуємо», – сказала Сінґх.

Читайте також: США схвалили продаж Румунії ракет класу «повітря-повітря»

Водночас Вашингтон все ще намагається краще зрозуміти «довгострокові цілі в регіоні» і «як це вписується в їхню стратегію» і вплине на ситуацію на сході загалом, зазначила вона.

«Важливо, щоб ви знали, – підкреслила вона, – що наша підтримка України залишається незмінною». За її словами, США й надалі надаватимуть Україні пакети військової допомоги «для досягнення успіху».

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України взяли під свій контроль понад 1250 кв. км території Курської області РФ, на яких розташовано понад 90 населених пунктів.

Фото: Пентагон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-