Прем’єр Британії привітав українців із Днем Незалежності, пообіцяв підтримку «сьогодні і завжди»

Прем’єр Британії привітав українців із Днем Незалежності, пообіцяв підтримку «сьогодні і завжди»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер привітав українців із 33-ю річницею Незалежності.

Про це повідомляє The Independence, передає Укрінформ.

«Моє послання до всіх українців, чи то на лінії фронту, чи тут, у вашій другій домівці у Великій Британії, є абсолютно чітким: ми з вами - сьогодні і завжди. Це те, що я сказав Президенту Зеленському, коли він сидів за столом Кабінету Міністрів, де я, від імені британського народу, наголосив, що за Україною стоїть не лише британський уряд - це всі ми. Ми будемо з вами стільки, скільки буде потрібно. Слава Україні!» - заявив Стармер.

Також із Днем Незалежності Україну привітало Міністерство оборони Великої Британії. У відомстві заявили, що 33-річний ювілей «став можливістю для людей по всій Британії і в усьому світі вшанувати силу, стійкість і самобутність українського народу». Міністерство закликало людей ділитися відео у соціальних мережах, на яких вони плескають, грають музику, співають або дзвонять у дзвони, використовуючи хештег #MakeNoiseForUkraine в суботу.

Міністр оборони Джон Хілі також окремо долучився до привітань: «У День незалежності ми вітаємо безстрашну рішучість українського народу. Вони борються за свободи, які ми ніколи не повинні сприймати як належне. Україна не має сильнішого друга, ніж Велика Британія, і ми будемо стояти з нею стільки, скільки буде потрібно. Британія об'єднана заради України».

Читайте також: Предстоятелі Православної та Греко-католицької церков привітали українців зі святами

Очільник Штабу оборони Великої Британії адмірал Тоні Радакін сказав: «Я висловлюю своє захоплення чоловікам і жінкам Збройних сил України за героїчну рішучість, з якою вони захищають свою країну. Їх ініціативність, наполегливість і майстерність є прикладом для Збройних сил Великої Британії, а ясність їхньої мети надихає волелюбні народи в усьому світі».

Уряд Британії підтвердив, що понад 45 000 українських призовників пройшли підготовку на британській землі з початку повномасштабної війни в межах міжнародних заходів під назвою Operation Interflex.

У суботу, 24 серпня, Україна відзначає 33-тю річницю проголошення Незалежності.

Фото: Simon Dawson

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-