Шимоніте: Нечесно вважати, що російське вторгнення означає бойові дії лише на території України

Шимоніте: Нечесно вважати, що російське вторгнення означає бойові дії лише на території України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає нечесною позицію, що розв'язана Росією війна означає обмеження військових дій лише українською територією.

Про це глава литовського уряду заявила на спільній із президентами України і Польщі Володимиром Зеленським та Анджеєм Дудою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Іноді мене дивує, коли люди думають, що оскільки Україна зазнала вторгнення Росії, то це означає, що війна може продовжуватися тільки на українській території. Це не так повинно виглядати, тому що це просто нечесно. Тому, звісно, росіяни повинні нести ризики та відповідальність за те, що може статися на їхній території», - сказала Шимоніте.

Вона додала, що у Литві «з великою увагою» спостерігають за розгортанням подій у Курській області. У цьому контексті вона погодилася з думкою Президента Зеленського, що для Путіна важливіше утримати чужі території, а не захистити власні.

«Це не дивує. Він не дуже дбає про захист свого народу, тому що цінність людського життя в Росії зовсім інша, аніж цінність життя у наших державах», - констатувала Прем’єр-міністр Литви.

На її переконання, Росія може припинити операції «у Курську і будь-де», якщо виведе свої війська з української території.

«Тоді ми повернемося до мирного співіснування, мирного відновлення, мирного життя. Тож зупинка Курської операції залежить від Путіна», - резюмувала Шимоніте.

Читайте також: Ми хотіли б обговорювати в НАТО «хоробрі ідеї» щодо спільного захисту неба України - Шимоніте

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року. 15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Зеленський раніше заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії та виснаженню їхніх резервів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-