У Раді заявили, що не направляли Дмитрука у відрядження за кордон

У Раді заявили, що не направляли Дмитрука у відрядження за кордон

Укрінформ
У Верховній Раді України заявляють, що народний депутат Артем Дмитрук у відрядження за кордон не направлявся.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

"Інформуємо, що народний депутат України Артем Дмитрук у відрядження за кордон не направлявся", - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом. ЗМІ зазначали, що Дмитрук нібито незаконно виїхав за кордон 24 серпня.

Він був виключений із фракції "Слуга народу" у листопаді 2021 року.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за ченця Києво-Печерської лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого СБУ за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

В Офісі генерального прокурора 25 серпня заявили, що народному депутату повідомили про підозру у нападах на правоохоронця та військового. За інформацією ЗМІ, мова йде про Дмитрука.

Читайте також: У Регламентному комітеті ВР кажуть, що законних підстав забрати мандат у Дмитрука немає

У Державній прикордонній службі поінформували про проведення перевірки та співпраці з ДБР щодо інформації про незаконний перетин кордону Дмитруком.

Перший заступник голови Комітету ВР з питань регламенту та депутатської етики Сергій Євтушок заявив, що на сьогодні законодавчих підстав для позбавлення Дмитрука депутатських повноважень немає, проте позбавити його мандата можливо у разі винесення судового вироку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-