Навіть на війні існують правила - в ООН засудили російську атаку по Україні

Навіть на війні існують правила - в ООН засудили російську атаку по Україні

Укрінформ
Новий координатор системи ООН і гуманітарний координатор в Україні Матіас Шмале засудив сьогоднішню масовану атаку РФ по Україні.

Про це йдеться у його заяві, передає Укрінформ.

Гуманітарний координатор розповів, що сьогодні вранці він провів кілька годин в укритті через хвилю атак по Україні з боку російських збройних сил, в результаті яких загинули і отримали поранення цивільні особи, а також «було завдано значної шкоди цивільній інфраструктурі».

«Неприйнятно, що замість того, щоб продовжувати жити своїм життям, громадяни цієї країни змушені шукати порятунку на станціях метро та в інших укриттях. Навіть на війні існують правила. Міжнародне гуманітарне право має поважатися. Цивільне населення має бути захищене», - наголосив Шмале.

Читайте також: Більше ППО і F-16: міністр оборони Нідерландів відреагував на масований обстріл України

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 26 серпня, Росія випустила по Україні більш як сотню ракет та близько 100 «Шахедів». Під час повітряної тривоги лунали вибухи майже по всій Україні. У ДСНС заявили про п'ятьох загиблих і 30 постраждалих.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, від атаки постраждали 15 областей. У кількох з них зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-